Er wordt regelmatig gevraagd hoe het met Denzel gaat vandaar deze update.

Helaas heeft Denz al voor de zomervakantie een simpel virus opgelopen waar jij of ik vrij snel van zouden herstellen. Doordat Denzel zijn afweer het niet doet komt hij niet van dit virus af en volgt  het ene virus het andere op.

De T-cellen komen heeeeeeeeeeeel langzaam op. Heel fijn dat er iets gebeurt natuurlijk maar buiten het feit dat het heel lang duurt is het vooral ook heel gevaarlijk.

Zo kan Denz zich een paar dagen redelijk voelen en zo staat hij op met een ziek gevoel en is alle energie er voor dagen weer uit. Ligt hij op de bank en kost het weer energie om op te knappen. Tot het volgende virus zich weer aandient. We hopen echt zo dat die T-cellen door gaan zetten zodat hij uit quarantaine kan.

 

De mensen die hem buiten zien lopen zien dat hij er "goed" uitziet (met zijn geweldige krullen) en denken dan vaak dat het al beter gaat maar helaas.... Als Denz buiten is is het omdat hij een goede dag heeft en omdat hij buiten geen kapje op hoeft. Zodra hij ergens naar binnen gaat moet het kapje op en die gelegenheden vermijd hij het liefst. Want er is niets vervelender dan altijd maar aangekeken te worden.

 

School is weer begonnen met 1 uur in de week thuis les. Na de herfstvakantie hopen we dat dit uitgebreid wordt naar 3 uur in de week les thuis. Denz vind het echt fijn dat hij weer wat kan gaan doen en dat hierdoor ook weer geprikkeld wordt in het hoofd.

Helaas zijn de gevolgen van de chemo's en de zware transplantaties wel voelbaar en best confronterend. Intense eenzaamheid en isolement, geheugen verlies maar ook hele slechte concentratie zijn voorbeelden van trieste complicaties en bijwerkingen die je er gewoon bij krijgt terwijl je er niet om gevraagd hebt.

Samen zoeken we altijd naar de beste oplossingen en blijven we positief maar dat neemt niet weg dat het ook een heel emotioneel proces is waarin je op jezelf wordt aangewezen. Ieder in zijn eigen stuk......

 

Super veel dank voor de fysio die thuis komt 2 keer per week om te oefenen met Denz en daarna mij behandelt!

Super veel dank voor Dorien en het team met haar die zorgen voor het onderwijs voor Denzel!

Super veel dank voor de ergo die aan huis komt !

Super veel dank voor het grote medische team die zich al 5 jaar bezig houden met het complexe ziektebeeld maar vooral ook zien wat een kanjer Denzel is !

Super veel dank voor de lieve kaartjes die Denzel (en wij) nog steeds elke maand krijgen. Maar ook de lieve spontane attenties die Denzel nog steeds mag ontvangen!

Super veel dank voor de lieve vrienden die onvoorwaardelijk naast ons staan en die weten en zien dat we het niet altijd even makkelijk hebben maar toch blijven appen/bellen of bezoeken!

 

We hopen uit het diepst van ons hart dat Denzel zijn lichaam de kracht blijft houden om beter te worden en dat ons geduld beloond gaat worden in de aankomende maanden.