De hele week hebben we behoorlijk uitgekeken naar de uitslagen die we vandaag zouden krijgen. Daarbij hadden we natuurlijk, met alle ervaringen die we afgelopen weken hebben opgedaan, rekening gehouden met het feit dat er misschien nog steeds geen duidelijke behandeling zou kunnen worden begonnen.

Eerst is er een infuus geprikt vanochtend bij Denz. Dit hebben we voor de zekerheid laten doen zodat hij maar 1x geprikt hoefde te worden. Zeker omdat Denz zo moeilijk te prikken is. Gelukkig kon er nog 1 ader gevonden worden ! De rest van de aderen op zijn handen en armpjes zijn blauw ......

Het infuus liep goed dus de 8 buisjes konden snel gevuld worden. Daarna even lekker een kopje koffie gedronken en een broodje gegeten. Omdat het al met al best een tijdje in beslag nam konden we al vrij snel naar boven voor de het gesprek met de arts.

 

Tja..... wat we eigenlijk al hadden verwacht klopte wel met wat de arts te vertellen had.

Uit zowel de beenmergpunctie en het speciale bloedonderzoek (chimerisme) van afgelopen vrijdag bleek dat Denzel zijn eigen cellen aan het toenemen zijn. Dus nog steeds kan een 2e transplantatie niet worden uitgesloten.  Vandaag is weer chimerisme afgenomen en dat wordt maandag nogmaals gedaan. Mocht er daaruit duidelijk worden dat de cellen van Denzel nog meer toenemen dan zal er besloten worden dat er opnieuw getransplanteerd moet worden. Mocht dit het besluit zijn zal alles wat nu al klaar ligt qua protocollen en gereserveerde donor met spoed in werking worden gezet. Maar mocht het blijken dat de cellen op deze manier stabiel blijven (dus meer donor maar ook nog wat cellen van Denz zelf) dan zou het kunnen dat de artsen, met nog steeds intensieve controles per week, gaan kijken wat deze verhouding in Denz zijn lijf gaan doen.

Voor nu zullen we dus nog even de langere ademhaling moeten volhouden maar het "einde" is in zicht qua duidelijkheid krijgen.

 

Een heel fijn weekend gewenst en maandagavond zal er weer een nieuw blog op deze site staan mits er natuurlijk eerder nieuws is.

 

liefs

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb