Na een rustig weekend zijn we gisteren begonnen met de eerste stap namelijk met het uitschakelen van de t-cellen. We noemen het, om geen verwarring te scheppen, chemo maar eigenlijk heet het conditionering.

De eerste dag is altijd het ergst omdat dan 95% van de t-cellen wordt uitgeschakeld. Denz reageerde er dan ook behoorlijk op en heeft uiteindelijk morfine gekregen om de pijn in zijn hoofd en rug te verminderen.

Hij heeft de hele dag in zijn bed gelegen en voelde zich totaal niet lekker. Nadat de heftigste pijnklachten weg waren bleef er een gevoel over van een hele flinke griep zeg maar. 

Denz heeft wel een goede nacht gemaakt. Vandaag kreeg hij weer dezelfde conditioneringsmedicatie. Gelukkig reageerde hij er vandaag minder op. Evengoed niet fijn maar beter handelbaar dan gisteren. Zijn energie gaat zienderogen achteruit maar dat is natuurlijk niet zo gek aangezien het totale beenmerg wordt platgelegd.

Morgen nog 1 dag de conditionering en dan begint donderdag de chemo behandeling. Dit zullen 3 verschillende middelen zijn. donderdag is het 1 chemo soort en vanaf vrijdag 2 andere soorten en die zullen 5 dagen gegeven worden.

 

Vanavond waren papa, Beau, Shea en Jasper er even gezellig. Die schrokken van het aantal kaarten die er vandaag binnengekomen zijn. 

 

132 kaarten !!

een ballon

2 prachtige dekens 

een aap

een pet....

 

tjeetje wat ontroerend om te voelen dat ons gezin en vooral onze dappere lieverd zo liefdevol wordt gedragen.

Hartelijk dank iedereen...... 

 

voor nu wens ik iedereen een goede nachtrust en probeer ik zo snel mogelijk weer te schrijven.

 

IMG_2332.jpg