26 sept TRANSPLANTATIE

DE TRANSPLANTATIE

 

En zo breekt de dag aan dat Denz zijn nieuwe cellen gaat krijgen!!

Om 10.00 uur waren papa Shea en Beau er! Want dit was een gebeurtenis waar we als gezin graag bij elkaar wilden zijn. 

    

Om 10.45 zat Denz klaar. Aangekoppeld aan de monitors (dit om goed te kunnen zien wat de nieuwe cellen voor reactie teweeg brengen in het lichaam). Wat een spannend moment. De zuster stond al helemaal klaar in de sluis toen de cellen op de afdeling werden gebracht door een speciale meneer van het labaratorium. 

Deze meneer brengt het in een speciale koelbox naar de afdeling waar hij het in een speciale ruimte laat ontdooien. En dan is het een kwestie van heel snel aan de infuuspaal hangen en aansluiten op het infuus van Denzel. Het is heel belangrijk dat dit secuur en snel gebeurt.

            

Spannend maar ook erg emotioneel want dit is waarvoor Denz al deze medicatie heeft gekregen. Om te zorgen dat deze cellen zo sterk worden dat hij nog heel lang mag blijven leven.....

Het was een moment voor ons 5en om even helemaal stil te vallen en vooral de belangrijkheid van deze gebeurtenis te voelen en te laten doordringen. 

Toen de cellen waren doorgelopen begon toch een beetje het wachten op het moment dat Denz ijn lichaam hierop zou gaan reageren...... (het ruikt trouwens erg sterk. Het is vooral de vloeistof waar de cellen in op zijn gslagen die na ontdooien erg ruikt. De een vind het een sterke asperge lucht de ander vindt het een bieten lucht en wij vonden het eigenlijk ruiken als een sterke ketchup lucht! En anita fijn dat ik het ook zo heb uitgekiend dat Rajm het weekend blijft:) dit omdat de lucht toch wel een dag of 2 blijft hangen in de kamer doordat het lijfje van Denz daar naar ruikt) en ja hoor na een klein half uur ging zijn bloeddruk omhoog..... (dit gebeurt eigenlijk altijd. Het is toch dat het lichaam gaat reageren op een niet lichaams eigen substantie). De bloeddruk werd zo hoog dat er medicatie gegeven moest worden. Helaas werkte dit niet en na een uur steeg zijn bloeddruk naar zo'n hoge hoogte dat de artsen erbij werden gehaald. Nog meer medicatie toegediend. (Het is maar goed dat ze Rajm's en mijn bloeddruk op dat moment niet gingen opmeten :)) 

Na toch wel wat spannende uurtjes zakte de bloeddruk langzaam.

Shea Beau en ik zijn rond 15.15 uur weggegaan want ja anders sta je dit in de file en dat is iets waar je hoofd echt niet naar staat.

De verwachting is dat het aankomende dagen beter zal gaan. (de nieuwe cellen hebben ongeveer 2 a 3 weken nodig om sterk genoeg te worden. Maar daarover later meer.) En dat dan ongeveer eind volgende week de verschrikkelijk verwoestende bijwerkingen van de chemo zich zullen openbaren..... 

 

Lieve lieve mensen.... onze dank is zo ontzettend groot voor alle lieve apps, berichten, eten, kaartjes, kadootjes, positieve gedachten, kracht en liefde. Deze dingen zijn zo ontzettend belangrijk om deze zware tijd door te komen. Dank dank dank.....

Maak jouw eigen website met JouwWeb