Hier weer een korte update over hoe het met Denzel gaat.

 

Vorige week maandag waren we een lange dag (ivm de aanslag in Utrecht) in het PMC. Denz kreeg weer een immunoglobuline infuus. Ook werd er weer flink wat buisjes gevuld met bloed om te onderzoeken. Denz zegt wel eens : Ik zou eigenlijk geld moeten vragen voor al het bloed wat ze hebben afgenomen in al die jaren .... en dan per buisje .... grapjas !!! 

Uit die bloedonderzoeken kwamen geen gekke uitslagen. Alles lijkt op een paar dingen na stabiel te blijven dus dat is erg fijn. Wel kwam eruit dat er nog steeds geen t-cellen opkomen en dat is echt heel erg balen. Hierdoor blijft volledige quarantaine nog steeds van toepassing. Hoelang het nog gaat duren voordat die t-cellen opkomen kunnen ze niet zeggen. Kan nog maanden duren!!!
Sowieso blijft Denz aankomende maanden elke 3 weken een infuus krijgen om die afweer op peil te houden. 

Verder hebben we een gesprek gehad met de endocrinoloog (hormoonarts). 

Uit de onderzoeken is gebleken dat Denz een bijzonder soort antistoffen maakt. Er is (natuurlijk) weinig over bekend. 

Er zijn nog paar onduidelijkheden maar vooralsnog is dit de conclusie.....

 

Waarschijnlijk heeft de eerste donor de diabetes type 1 bij Denz in zijn systeem gebracht. En is dit getriggerd net voor de 2e transplantatie of tijdens de transplantatie. Om hierop antwoord te krijgen zullen we nog een paar maanden moeten wachten. De kans dat dit "overwaait", wat de hoop was bij de artsen, is zeer zeer zeer klein. De arts zei dat we er rekening mee moeten houden dat Denz type 1 houdt.

Samen met zijn bijnieren die het niet meer doen en de x-ald heeft Denzel echt een levensgevaarlijke rotcombinatie van ziektes.  

Voor nu ligt hij bijna de hele dag op de bank of in bed omdat hij intens moe is en verschrikkelijk misselijk. Afgelopen week aantal keren bijna hypo gehad. Zijn lijf is kneiter hard aan het werk.

Het is echt hartbrekend om hem zo te zien.... 

Aanstaande donderdag weer voor controle naar het PMC.