Geschreven op 13 dec......

 

De dag begon gisteren rustig. Rond 10.45 uur waren papa, Shea en Beau bij ons in het ziekenhuis. Nu begon het wachten op de nieuwe stamcellen. Omdat de cellen van een levende donor kwamen moest dit eerst nog bewerkt worden in het laboratorium en dit duurde enige uren. Uiteindelijk werden de cellen rond 14.35 aangehangen en kon het inlopen beginnen.

IMG_2394.jpg 

 

Helaas eindigde deze speciale dag anders dan we allemaal hadden bedacht.

Na ongeveer een kwartier inlopen van de nieuwe stamcellen begon Denz zich niet goed te voelen. Binnen een half uur lag hij de gillen van de pijn in zijn hoofd en schoot zijn bloeddruk naar bizarre hoogtes. De artsen werden erbij gehaald en er werden allerlei medicaties toegediend om maar te zorgen dat de bloeddruk omlaag zou gaan. Ook werd er morfine toegediend om de onmenselijke hoofdpijn te verminderen. Helaas niets hielp.

De IC arts werd erbij gehaald en er werd besloten om Denz naar de IC te brengen omdat deze hoogte qua bloeddruk zeer gevaarlijk is. Ondertussen bleef de hoofdpijn en kon Denzel alleen maar overgeven en kon hij geen licht of geluid meer verdragen.

Na een aantal uren op zijn eigen kamer behandeld te zijn werd hij overgeplaatst naar de IC in het WKZ.

Ondertussen was er gestopt met het toedienen van de o zo belangrijke stamcellen. Eerst moest die bloeddruk onder controle worden gebracht voordat er verder gegaan kon worden met het toedienen van de stamcellen.

Op de IC is er een infuus aangebracht in zijn slagader zodat ze heel nauwkeurig konden zien hoe de bloeddruk was. Hierbij werden bloeddruk verlagers toegediend. Toen zijn bloeddruk iets zakte werd de toediening van de stamcellen weer hervat. En weer schoot zijn bloeddruk skyhigh.... nog meer medicatie maar wel doorgegaan met het toedienen van de cellen want die moesten er ook in. (moet binnen een bepaald aantal uren na afname van de donor in de patiënt zijn ingebracht)

Om 19.13 uur zaten de cellen erin !!! Na uren begon eindelijk Denz bloeddruk te zakken en bleef hij stabiel. 

even voor middernacht is Denz weer teruggebracht naar zijn eigen box. In verband met zijn afweer die nu op 0 staat was het veiliger om hem terug te plaatsen naar zijn box. 

De nacht was op zich rustig op een paar keer eruit om te plassen waarbij hij hulp nodig had en er zijn diverse keren controles uitgevoerd om te kijken hoe het ging. Hij slaap nu veel..... maar dat is ook niet gek want zijn lijf heeft een flinke klap gehad. 

De artsen zijn vandaag al langs geweest en wat er gisteren is gebeurt hebben ze eigenlijk nog nooit zo meegemaakt. 

Denz blijft nu aan de morfine liggen want bij het nakijken vandaag zagen we dat de slijmvliezen echt aan het stuk gaan zijn. En we zijn samen met de artsen van mening dat hij absoluut niet nog meer moet lijden. Wat een weg heeft ons lieve mannetje te gaan.

Voor nu is het absolute rust......

Maak jouw eigen website met JouwWeb