tja.... 19 augustus 2014 werd de grond onder onze voeten vandaan geslagen toen we het bericht kregen dat onze lieverd een beginnende afbraak had in zijn hoofdje en daarom een stamceltransplantatie moest ondergaan......

vandaag 17 februari 2015 is weer de grond onder onze voeten vandaan geschopt. Zo goed als alles leek te gaan, tot een paar weken terug, zo intens verdrietig zijn we nu.

Naar aanleiding van het bezoek aan het WKZ afgelopen zaterdag hadden Rajm en ik al niet zo'n goed gevoel en liepen we al vanaf die tijd met pijn in onze buik.

Vandaag is toch duidelijk geworden dat de zorgelijke blikken van de arts afgelopen week toch echt gegrond zijn en dat ons gevoel ook klopte.

 

Uit het bloedonderzoek kwam dat de cellen van Denz nog meer gezakt zijn en dat er bijna zeker geen donorcellen meer aanwezig zijn in zijn beenmerg. Het is zeer uitzonderlijk dat er in zo'n laat stadium na de transplantatie een afstoting plaatsvind.

Wat is voor nu en morgen  het plan.......

 

Denz is weer opgenomen op afdeling Giraf en morgen in de loop van de ochtend zal hij onder narcose een beenmergpunctie krijgen. Tevens zal er dan gelijk een sonde ingebracht worden want hij is niet aangekomen en zijn lijfje moet bouwstoffen krijgen. Helemaal nu hij heel hard moet gaan strijden.

 

Uit die punctie kunnen ze halen of de afstoting door misschien een virus komt of doordat het "gewoon"niet aanslaat. Ook gaan ze kijken waarom het lichaam de donor niet wil accepteren.

Mocht het door een virus komen dan zullen daar medicijnen geven voor worden maar de kans is vele malen groter dat de transplantatie opnieuw gedaan moet worden. met alles er weer bij qua chemo en dergelijk. En dat is iets waar de arts ons wel op wees dat de kans op complicaties nu vele malen groter zijn omdat Denz zijn lijfje nu veel zwakker is dan bij de eerste transplantatie.

welke van de 2 het ook is de situatie is zorgelijk ..... heel zorgelijk......

Het kan zo zijn dat hij morgen na de punctie naar huis kan, dit omdat er met spoed gezocht moet worden naar een geschikte donor maar dat is voor nu allemaal nog onduidelijk.

 

zodra er meer nieuws is zal ik dit vermelden op het blog.

voor nu ga ik naast onze grote lieverd liggen die nu echt heel bang is voor de dingen die komen gaan.