23 sept

De dag begon eigenlijk wel goed. Papa zou bij ons komen vandaag dus Denz heeft een half uur lang in het raamkozijn gezeten om te kijken of hij er al aan kwam. En ja hoor daar kwam hij gelukkig !!

Om 11.00 uur kwam juf Lien dus toen zijn Rajm en ik even saampjes een kopje koffie gaan drinken beneden. Fijn om even bij elkaar te zijn en even met elkaar te kunnen praten zonder kapjes en schorten.

Om 12.00 uur ging juf Lien weer weg en zijn we even lekker gaan eten. Denz had patatjes tussen de middag en hij had er ontzettend veel zin in. Maar toen hij aan het eten was werd hij er toch erg misselijk van. Dan heb je er zooooooo'n trek in en dan wordt je er misselijk van.

Om 14.00 uur kwam de zuster binnen om te vertellen dat de chemo die er normaal 3 uur over hoort te doen om in het lichaam te lopen er door het verkeerd in te stellen er in 2 uur in is gelopen. Daardoor werd Denzel behoorlijk beroerd. Hij was al beroerd maar dat werd nog veel erger. We zijn nog even naar buiten gegaan want misschien dat een beetje frisse lucht zou helpen maar dat was van korte duur. Want Denz wilde weer heel graag naar z'n kamer om op bed te liggen.

De rest van de middag en avond heeft hij in bed gelegen. Zich echt zo misselijk voelen.... zo ontzettend zielig!! Vanavond had hij ineens trek in een broodje hotdog!!! Hoe komt ie erop ,,,,, maar goed waar vind je die..... daar heb je gelukkig lieve zusters voor. En ja hoor de zuster kwam met heerlijke worstjes aan.... het smaakte hem best goed en ja wij zijn allemaal allang blij dat hij iets eet. (want de eetlust is verre van ideaal)

Je ziet ook dat de chemo echt begint te "zakken"in het lijfje. Z'n huid wordt al witter (vooral in z'n gezichtje maar ook handjes) z'n huidje wordt droger (vanavond even lekker z'n voetjes ingemasseerd met Balneum olie), z'n lippen gaan stuk en hij ruikt ook echt naar de chemo. Het is dat je weet dat het moet ..... we hebben geen andere keuze maar toch.....

Morgen nog 1 dag chemo....

Net voor het slapen gaan toch nog even de pleister van zijn infuus verwisseld. Hij zat eigenlijk vanaf het begin al niet helemaal lekker en de zuster die we vanavond hadden zei dat dat best anders kon. Dus zo gezegd zo gedaan. Denz vond het behoorlijk spannend maar terwijl ik een verhaal voorlas is de pleister zonder probleem verwisseld. Wat is ons mannetje toch een grote Kanjer!! (En weer een kraal rijker. Zie uitleg hieronder) Nu ligt hij te slapen. Hij is compleet uitgeput van deze dag. Hopelijk dat een goede nachtrust hem morgen iets beter doet laten voelen.

 

De kralen ketting..... Denz krijgt voor elke nare of vervelende behandeling (of juist bij een topdag) een kraal krijgen. Want zo wordt zo'n behandeling toch iets "leuker". We hopen dat de ketting niet te lang wordt .....  

Maak jouw eigen website met JouwWeb