Afgelopen dagen zijn de laatste chemo's toegediend. De bijwerkingen zijn vooral een bepaalde misselijkheid en intense vermoeidheid. Sinds gisteren zijn de slijmvliezen begonnen met week worden. Dit is het voorstadium op de volgende periode namelijk het stuk gaan van de slijmvliezen. Deze slijm vliezen zitten vanaf je  mond tot je anus. Deze vliezen zorgen normaliter voor een bescherming in je mond, slokdarm, maag en darmen. Door de chemo's gaan deze slijmvliezen stuk. Dit is een pijnlijk proces. 

Denz komt nu gelukkig nog een paar keer per dag zijn bed uit om een spelletje te doen of te eten en we hopen dit zolang mogelijk te kunnen volhouden.

Helaas is de eetlust langzaamaan aan het verdwijnen en zijn zijn smaakpapillen aangetast door de chemo's. Maar alles waar hij trek in heeft laten we aanrukken :))

 

Vandaag hadden we een rustige dag. Geen nare medicaties of onderzoeken.... Veel in bed gelegen maar ook een spelletje gedaan met Marije (pedagogisch medewerker) en vanavond even buiten op het balkon gezeten. Een frisse neus halen !! En vanmiddag stond papa ineens als verrassing in de kamer. Ondanks dat het maar een kort bezoek was twinkelden Denz zijn oogjes!

Morgen een speciale dag want dan zullen in de loop van de dag de nieuwe stamcellen worden toegediend! 

Daarna zal er een spannende periode volgen waarin we af moeten wachten hoe goed de cellen zich gaan nestelen in Denz zijn beenmerg. De verwachting is dat we na ongeveer 2 a 3 weken daar resultaten in gaan zien maar goed dat blijft natuurlijk afwachten...... 

 

Hij ligt nu lekker te slapen en hopelijk heeft hij een goede nachtrust want morgen zal een intensieve dag worden....

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb