27 aug

Deze ochtend waren we al vroeg uit de veren want om 9.40 uur moesten we in het WKZ zijn. Maar ja, aangezien je nooit weet hoe druk het op de weg is wilden we absoluut niet te laat op pad gaan.

Daar aangekomen werden we even flink met de neus op de feiten gedrukt dat dit toch echt geen nachtmerrie is die voorbij gaat als je wakker wordt maar dat dit DE ECHTE werkelijkheid is.

Bij de arts binnen werd onze altijd zo levendige Denz helemaal stil. Het was net of het bij hem binnekwam van "dit is menens" (voor zover hij dit kan bevatten als 9 jarige).

Onze vragen zijn beantwoord en we hebben meer duidelijkheid over het behandelplan. 

Aanstaande woensdag krijgen we een rondleiding over de afdeling waar Denzel opgenomen zal worden en krijgt hij waarschijnlijk al een aantal vooronderzoeken.

15 sept zal Denzel worden opgenomen en dan gaat direct het hele traject starten. Voor ons duurt het eigenlijk nog te lang maar ze hebben deze 2 weken nodig om de juiste beenmerg donor te vinden. Er zal gebruik worden gemaakt van navelstrengbloed en er wordt nu gezocht in de wereld donor bank. Grote kans is dat het navelstrengbloed uit het buitenland komt omdat Nederland niet zo'n hele grote voorraad heeft. (mochten ze wel eerder de juiste match vinden dan worden we natuurlijk eerder opgebeld maar daar gaan we maar niet van uit. Dit vooral omdat we nu een datum hebben om naar toe te leven.)

Zodra hij opgenomen wordt zullen er vooronderzoeken plaatsvinden. Dit zal ongeveer 2 a 3 dagen in beslag nemen. In deze dagen zal er ook een picclijn of hickman geplaatst worden. Deze lijnen worden geplaatst zodat er niet iedere keer geprikt hoeft te worden. Door deze lijnen zullen de medicaties gegeven worden maar ook kan hierdoor bloed worden afgenomen. 

Na het plaatsen van één van deze lijnen zal er begonnen worden met de premedicatie voor de chemo. Dit middel zal ervoor zorgen dat de cellen in het lichaam al voor 95% kapot gemaakt zullen worden. (hier zijn de bijwerkingen behoorlijk heftig van) dan zal er 3 of 4 dagen chemo worden gegeven om de rest van de nog levende cellen in het beenmerg stuk te maken. Gelijk na de chemo zal de transplantatie plaatsvinden. En dan...... dan is het wachten tot het nieuwe beenmerg sterk genoeg is om Denzel zijn eigen beenmerg over te nemen.

Hopelijk geeft deze uitleg een beetje een beeld van wat ons mannetje te wachten staat.

Aankomende 2 weken gaan we toeleven naar de 15e. En gaan we vooral genieten van de mooie momenten met elkaar.....