We zijn vandaag weer (zoals al maanden week na week) voor controle naar het WKZ geweest.

Vandaag is er een grote bloedafname gedaan. Gelukkig ging het prikken in 1x goed en waren de 8 buisjes zo gevuld. We zeiden al tegen Denz dat hij geld moet gaan vragen voor al het bloed wat hij moet afstaan :)

 

Na de gebruikelijke koffie weer naar boven voor het gesprek met de arts. 

Vorige week waren we weer iets verder gezakt met de prednison dus het is spannend wat dit doet met alle waardes. 

Eindelijk na maanden zien we dat Denz zijn hoofdje iets minder "plof" wordt. Erg fijn vooral voor hemzelf want het doet zo zeer. 

Uit de waardes van deze week bleek dat het ongeveer het zelfde is gebleven. Dus deze week blijft hij op dezelfde doseringen qua medicatie en hopelijk kunnen we dan vanaf volgende de prednison nog iets verder afbouwen. Maar we hebben wat dat betreft geen haast want we willen dat de donor blijft zitten. 

Eind deze week of volgende week maandag verwachten we de uitslag van hoeveel de verhouding donor/Denz is. 

Best spannend want ja.... daar gaat toch wel wat van af hangen. 

Door het afbouwen van de prednison is Denz iets minder misselijk. Hoe fijn !! Al maanden is hij 24 uur per dag misselijk. Gelukkig heeft hij zijn "draai" daarin gevonden door dat hij dan even gaat liggen maar ja normaal is het natuurlijk niet. Gewoon niets normaal kunnen doen zonder je daarbij beroerd te voelen. Hopelijk wordt dat gevoel minder met de tijd. Morgen "gewoon" naar school. Lekker liggend en af en toe zittend maar dat maakt niet uit. De klas is altijd blij om hem weer te zien en Denz vind het fijn om bij zijn klasgenoten te zijn. 

 

We hopen uit het diepst van ons hart dat de donor nu eindelijk dezelfde taal gaat spreken in het lijfje van Denz en dat we stapje voor stapje vooruit kunnen gaan. 

Mochten er verdere ontwikkelingen zijn dan vermelden wij die zeker op het blog !