Afgelopen vrijdag moesten we naar het WKZ.

Erg spannend want tja..... een chemo behandeling is niet niks. Maar we willen ons mannetje beter hebben dus.......

 

In het ziekenhuis is er eerst een vingerprik gedaan om toch nog voor alle zekerheid de waardes te controleren. 

Uit die uitslagen kwam dat een bloedtransfusie niet gelijk nodig was maar dat er wel gestart ging worden met de eerste chemo behandeling.

We hebben lange tijd moeten wachten op afd. Dromedaris (operatiekamers en anesthesie) voordat Denz eindelijk aan de beurt was. We hadden Denz voor de zekerheid in een bed gelegd omdat het vorige week natuurlijk niet helemaal goed ging. 

Uiteindelijk heeft dr. Roy Denz in 1x kunnen prikken!! Hoe fijn voor onze lieverd. 

Na weer op afd. Kameleon gekomen te zijn kon Denz eindelijk zijn kadootjes uitpakken. Een bak boek (nieuwe hobby :)) van oma maar ook een prachtig zelfgemaakt boekje van de klas. Allemaal lieve wensen voor Denz zijn verjaardag en hart onder de riem stekertjes voor de chemobehandeling. Ach ach wat een rijkdom voor Denz... dat er na anderhalf jaar nog steeds zo aan hem gedacht wordt vanuit de klas.

8C555A48-84DE-4CDC-BAA3-25005764E7D8.jpg

Even wat gegeten en toen werd de chemo aangehangen. Gelukkig duurde dit inlopen maar een uurtje. Toch wel vanuit de rolstoel even lekker liggen in bed want top voelen deed Denz zich niet helemaal. Maar gelukkig bleven op dat moment de heftige bijwerkingen uit.

 

6F63DE50-A234-46FA-BB38-413F7CDE948A.jpg DE3EF17E-CED7-4D9E-B822-32F961FC8CCB.jpg

Rond 17 uur waren we weer thuis. Compleet af dus Denz zijn bedje in na lekker gedoucht te hebben en wij op de bank.

Zaterdag was een bijkom dag voor Denz. En voor ons een dag om de taarten in huis te halen want zondag vierden we Denz zijn verjaardag.

Het was onder voorbehoud maar we zijn ook zeker van mening dat je het leven moet vieren dus natuurlijk is het zondag doorgegaan. 2 uurtjes genieten met al onze lieverds om ons heen....

Denz is heerlijk verwend en voelde zich heel erg blij dat hij het toch nog kon vieren!!

 

Helaas had de dag wel een behoorlijke terugslag op hem maar ja.......

Vanochtend rond 10 uur waren we op school (na een nacht van op zn hoogst 3 uurtjes slapen en heel veel pijn) om te kunnen trakteren.

Denz vond het erg spannend maar ook erg leuk !! Lieve kadootjes gekregen van klasgenoten en vriendinnetjes want iedereen was het er wel over eens dat Denz zijn verjaardag goed gevierd moest worden.

E1EB2852-D18B-4F26-994A-BF71886EC36B.jpg

 

Denz heeft ook nog een heel speciaal kado gekregen van de klas.....

Klavertjes 4 in potjes in een hartvorm.......

Waarom ? Als hart onder de riem maar ook als symbool voor de donor die het nu eindelijk eens moet gaan doen.

Tja.... kinderen die hiermee bezig zijn ...... het leven...... eigenlijk wil je ze daar nog niet mee confronteren en toch zie je ook dat ze er op een geweldige manier mee omgaan....... Maar niet alleen de kinderen ook juf Merel is geweldig om toch ook iedere keer en elk kind zijn ruimte te geven om met zo'n ernstig ziek klasgenootje om te (leren) gaan.

 

0DBA7305-D722-4391-9E39-685AC884D6DB.jpg

 

Voor Denz is de energie nu echt compleet op dus hij lag er vroeg in. Ingewikkeld in de geweldige deken die hij gekregen heeft van zijn vriendinnen Roos en Fajah. Hopelijk slaapt hij vannacht beter en heeft hij niet zoveel pijn. 

6EBD763D-F3F1-4E85-BD92-B145F9316F3E.jpg

 

En morgen .... morgen is een nieuwe dag.....

 

P.s. De port a cath zal waarschijnlijk volgende week worden geplaatst. Maar daarover later meer