Jeetje.... ik zie nu hoelang ik al niet heb geschreven.....

Geen bericht is goed bericht zeggen ze altijd maar dat gaat niet altijd op.

Helaas gaat het met Denzel nog helemaal niet goed. Zijn afweercellen (T-cellen) komen nog steeds niet op waardoor hij nog altijd in quarantaine moet leven. En wat heeft hij het daar zwaar mee. De wereld om ons heen gaat door maar voor ons voelt het vaak alsof we stil staan. Ook de sociale contacten zijn daardoor op een laag pitje. Gelukkig hebben we een aantal hele goede en lieve vrienden die ons door dik en dun steunen en dat al jaren doen. En wat zijn we daar intens rijk mee......

Het sociale isolement waar Denzel in leeft is heel erg zwaar. Iedereen van zijn leeftijd gaan, wat absoluut natuurlijk is, door met alles. Maar voor Denzel staat alles stil ! Sinds een paar weken heeft hij 1 uurtje per week les. Verder heeft hij eigenlijk geen interactie met leeftijdsgenoten en dat is erg eenzaam.

Qua gezondheid : de T-cellen komen dus niet op. Ook heeft hij behoorlijke transplantatieziekte in zijn mond waardoor hij mondspoelingen moet doen. Het is een lastig te bestrijden plek omdat de meeste middelen hem juist weer gevoeliger maken voor schimmels onder andere. Maar die zijn juist weer gevaarlijk omdat hij geen afweercellen daarvoor heeft.

De suikerziekte is ook een groot ding in zijn leven geworden. De hele dag is het meten, prikken en eten en weer opnieuw. Eten terwijl je 24/7 verschrikkelijk misselijk bent is dus een heel groot probleem. Van de hypo naar de hyper..... zijn lichaam heeft en krijgt geen rust.

Denzel heeft nu een sensor op zijn arm (die elke 2 weken vervangen moet worden) waarmee hij zijn suikerwaarde kan meten. Geweldige uitvinding omdat hij nu niet elke dag meer vingerprikken hoeft te geven aan zichzelf. Wel moet hij natuurlijk een aantal keren per dag insuline spuiten. Soms gaat dit makkelijker dan de andere keer. Wat is ons mannetje dapper!!

Wat gaat hij moedig om met de intens gevaarlijke combinatie van ziektes die hij nu heeft.

Samen staan we elke dag weer voor uitdagingen ! maar samen zijn we ook sterk en soms zijn we dat even niet maar dat mag ook...… om daarna weer sterker door te gaan!

 

Sinds afgelopen donderdag hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huis !! Daar zijn we zo verschrikkelijk dankbaar voor !! Ik kan nu de geweldige combinatie maken van in de eerste plaats voor Denzel zorgen en daarbij toch doorgaan met mijn droom waarmaken doordat ik aan huis mijn salon kan runnen ! Mochten jullie nog eens kaartje willen sturen kan dat in het vervolg naar :

De Nederlanden 13

1723 MG Noord-Scharwoude

 

Aanstaande donderdag, net als nog steeds elke donderdag, weer naar het ziekenhuis. Deze week weer voor bloedonderzoek en infuus. Volgende week 1x naar het AMC (daar zit een arts die gespecialiseerd is in transplantatieziekte in de mond) en donderdag weer voor controle naar het Maxima.

Op naar betere uitslagen!!

 

Lieve groet …..