12 december 2018...… een jaar geleden dat Denz zijn  nieuwe stamcellen kreeg. Wat een dag …… een dag waar wij een extra trauma opliepen. Maar ook een dag waar we intens dankbaar voor zijn. Dankbaarheid aan de donor die toch even flink uit de roulatie is geweest door zijn stamcellen af te staan om het leven van onze zoon en broertje te redden. Intense dankbaarheid dat Denzel zijn lichaam de nieuwe stamcellen heeft toegelaten en daardoor de kans heeft gekregen om  het woord "toekomst" in zijn leven te kunnen blijven noemen.

 

Het is een jaar geweest waarin Denzel zijn gezondheid absoluut niet in een mooie stijgende lijn is gelopen. Diabetus type 1 als extra last op je schouders krijgen is hem zeker niet in de koude kleren gaan zitten. Elke dag is het een gevecht met de hypers en hypo's. 24 uur per dag 7 dagen in de week. Daarbij de intense moeheid die elke dag weer aanwezig is. En wat draagt hij het allemaal dapper maar soms zijn daar ook echt wel de tranen. En vragen waar een kind van bijna 15 eigenlijk niet mee bezig zou moeten zijn.

"Word ik wel beter ?

"Wat is een normaal leven?"

"Hoe moet ik later mijn geld verdienen?"

Een paar vragen van de vele die er regelmatig door zijn hoofd gaan en die we samen bespreken.

 

Afgelopen maand een prachtig interview in het Noord Hollands dagblad. En ja het is precies zo opgeschreven zoals wij het gezegd hebben. En toch, dan sla je de krant open en daar staat de prachtige foto van onze mooie zoon maar wel met een heel verhaal die zwart op wit ook bij ons heel hard binnenkomt. Een leven voor en een leven na. Ons leven is voorgoed veranderd..... 

Voor nu ligt de focus op het weer zo mobiel mogelijk worden van Denzel en de hoop dat zijn afweer verder mag toenemen. Voor nu is de afweer nog steeds gevaarlijk laag en is quarantaine nog steeds een vereiste. Elke 4 weken nog steeds een dag ziekenhuis voor infuus om de afweer een beetje te ondersteunen. En nu overleg om weer met medicatie te starten om de botaanmaak

Verder zullen de lessen thuis doorgaan door de vakdocenten (die echt geweldig zijn !) en met begeleiding van Heliomare gaan we kijken wat de mogelijkheden en haalbaarheid qua onderwijs/stage is. Zo ontzettend fijn dat er zo meegedacht wordt.

 

2019 was voor ons een jaar waarin we heel veel verdriet hebben gekend en nog. Onze gezinssituatie die pijnlijk verandert is, "vriendschappen" die geëindigd zijn, een zware depressie waar ik een aantal maanden geleden in ben geraakt, een rotziekte waar wij in ons gezin elke dag op gewezen worden...…..

Maar 2019 was ook een jaar waarin de echte vriendschappen extra verdieping en betekenis hebben gekregen. Een jaar waarin we mensen hebben leren kennen die een hele mooie fijne toevoeging zijn in ons leven. Lieve appjes, kadootjes, aandacht en liefde uit onverwachte hoeken. Bijzondere ontmoetingen en gesprekken. Daar voelen wij ons heel rijk mee !

We zijn verhuisd naar een huis waar we ons heel erg thuis voelen en waar we leven en werk kunnen combineren ! Een huis met vele mogelijkheden voor nu en in de toekomst....

2019 heeft ook gezinsuitbreiding gebracht !! Dakota is nog een klein bijdehand meisje erbij in ons gezin. Maar oh wat is ze lief en wat brengt ze een gezelligheid en liefde....

 

 

 

In het nieuwe jaar zal ik jullie zeker op de hoogte houden hoe het met Denzel gaat. Onze diepste wens is dat zijn gezondheid, als is het langzaam, maar wel met stijgende lijn de goede kant op zal gaan.

We wensen iedereen alle goeds voor 2020 en heb elkaar vooral lief !

 

Liefs