25 sept

Vandaag was een rustdag..... (onder rustdag verstaan de dokters geen chemo's of iets dergelijks)

Denz verstaat, zo blijkt, iets heel anders onder rustdag :)). Denz had bedacht absoluut geen gedoe aan mn lijf dus ook geen medactie enzo.... helaas dat viel ff tegen. Dat zei hij dus ook duidelijk ..... hahahaha ze konden er hier erg om lachen en begrepen hem ook volkomen.

Vanochtend heeft Denz lekker lang geslapen (onder zijn eigen dekbed) maar dat was ook wel logisch want hij was vannacht wakker omdat hij zich echt niet lekker voelde. Dus nadat hij daar wat voor had gekregen (werkt ook een beetje rustgevend) viel hij weer in slaap en werd pas rond 8.30 uur wakker.

Helaas wilde hij niet eten vooral omdat "zijn maag het niet toe zou laten" aldus Denzel :)

Daarna even lekker gedoucht en toen zijn we gezellig een spelletje skibo gaan doen aan de tafel. Hij wilde even niet liggen want dat deed ie al zo veel. Om 11.00 uur kwam juf en hebben ze heerlijk samen gewerkt. Wat is dat toch fijn om op die manier afleiding te krijgen want anders duren de dagen wel heel erg lang.

Om 12.30 uur even gezellig geskyped met Roos. Dat was echt even fijn om haar weer te zien!!

Het eten is toch echt wel een probleempje aan het worden. Hij heeft wel trek maar door de chemo is z'n smaak helemaal verandert en vies. Dus het is nu echt zoeken naar wat hij lekker vind. En helaas is dat niet zo veel. Ik had wat soep warm gemaakt die papa had meegenomen en hij keek er helemaal naar uit. Uiteindelijk heeft hij echt wel zijn best gedaan maar het was zo sneu om te zien dat hoe zeer hij er ook naar uitkeek hoe ontzettend het tegenviel want "het smaakte anders".

Om 13. 45 uur kwam oma langs. Dat vond Denz erg leuk. Om 14.00 uur zou de verpleegkudige even bij hem komen buurten om toch nog even het een en ander te vertellen. Dus oma en ik zijn even in de ouderkamer gaan zitten zodat zij even rustig konden gaan praten. Toen we terug kwamen bleek dat het een fijn gesprek was geweest waarin Denz veel vragen beantwoord had gekregen. Ook heeft hij uitleg gekregen over wat hij zal gaan merken van de chemo die hij heeft gekregen. Maar ook over dat hij binnen kort toch echt zijn haartjes gaat verliezen en dat hij dat kan gaan voelen doordat zijn hoofdje dan gaat kriebelen. 

Eten is ook nog aan de orde gekomen. Vooral omdat dat best een punt is. Hij moet lichamelijk toch zo krachtig mogelijk blijven (zeker omdat de slijmvliezen door de chemo echt flink aangetast/stuk gaan worden. Slijmvliezen zitten aan de binnenkant van je mond en keel maar ook in je darmen) Dus is er met hem afgesproken dat hij dit weekend nog mag gaan proberen goed te eten en dat hij anders maandag een maagsonde krijgt. En dat dat niet is om het te plagen maar vooral om hem te helpen zodat hij zich snel beter gaat voelen.

Na het "buurten"met Ankie zijn we met oma naar beneden gegaan en daar zat tante Ineke te wachten. Dat was even heel gezellig. Even een kleine 20 minuten buiten (dit was voor de aankomende weken de laatste keer) gezeten maar toen kreeg Denz het koud en was hij heel erg moe. Oma en tante Ineke zijn toen weggegaan en wij zijn weer lekker naar boven gegaan. Denz wilde toch nog even schommelen maar dat was van hele korte duur. Binnen 5 minuten wilde hij toch echt naar zijn kamer want hij was helemaal niet lekker. Toch nog wel even gauw een foto gemaakt want die had ik nog niet van ons samen. 

Denz is binnen gelijk op bedgaan liggen. Om 16.00 uur kwam Ellen en zijn ze gezellig aan het knutselen geweest. 

Aangezien Denz toch echt wel een beetje honger kreeg en trek kreeg in een stokbroodje met kruidenboter is de zuster een pistoletje gaan halen beneden in het restaurant. Want die hadden ze speciaal gebakken voor hem. Papa had gisteren al kruidenboter meegenomen dus ....... Het hele broodje is er in gegaan maar helaas viel dat toch weer niet zo goed in dat maagje.....

Toch nog even een foto gemaakt van ons want op die van buiten stond ik echt verre van charmant :)

We hebben nog even gezellig saampjes tv gekeken en om 20.00 uur is Denz lekker gaan slapen. 

Morgen is echt wel een hele spannende dag !!! Voor ons voelt het eigenlijk best wel als een "feestdag"! Hoe gek dat misschien ook zal klinken. Het is een verschrikkelijk zware behandeling maar door de cellen die Denz morgen krijgt hopen wij uit het diepst van ons hart dat wij nog heeeeeeel lang van hem mogen genieten!! Dus..... de dag van morgen is een dag die we gaan vieren en wat er daarna nog allemaal op ons padje komt zien we zaterdag weer......

Voor morgen weten we dat er heeeeeel veel lieve lieve mensen zijn met allemaal positieve gedachten voor ons lieve mannetje! Maar om 11.00 uur mag dat nog even krachtiger en intenser zijn en hopen we dat we volgend jaar op 26 sept een feestje mogen vieren en terug mogen kijken op een heel zwaar en bewogen jaar maar wel 1 met een prachtige toekomst in het verschiet.........