27 okt

Zondag :

De nachten zijn tot nu toe nog erg onrustig. Niet zozeer vanwege pijn of zo maar meer door het moeten plassen of doordat Denz eng of naar droomt. 

We hebben rustig ontbeten met warme broodjes zoals we elke zondag doen. Heerlijk en wat een voorrecht om dit samen met je gezin te kunnen doen.  

Verder eigenlijk weinig ondernomen. Lekker bank gehangen en in en om huis getuttelt. Spelletjes gedaan en natuurlijk uitvoerig gepraat over de caravan :)) !!! We hebben een deal gemaakt met Denz om de caravan binnen nu en 2 weken zo goed als klaar te hebben. Voor hem natuurlijk heel erg fijn en voor ons ook fijn omdat we dan eindelijk wat rust aan ons hoofd krijgen. Want Meneertje kan niet stoppen om erover te praten en te vragen..... :)) heel logisch natuurlijk als dat je aller grootste passie is.

Op tijd naar bedje gegaan want maandag ochtend moesten we weer op tijd naar het WKZ.

-----------

Maandag :

Weer een onrustig nachtje gehad want Denz maakte zich weer erg druk of het bloedprikken en toch de angst om te moeten blijven als de bloeduitslagen niet goed zouden zijn. Zo sneu om te zien dat hij het zo moeilijk heeft met zichzelf en zijn angsten. En helemaal omdat hij zich juist sinds een jaartje beter in z'n velletje begon te voelen. Maar goed met alle liefde en geduld die we hebben zullen we hem helpen om de angsten  opnieuw te overwinnen!

We waren, ondanks de file :(, op tijd in het WKZ. Zo fijn om dit met z'n 3en te doen. Ook bij Denz merk je dat hij het zo ontzettend fijn vind dat papa overal mee naar toe gaat. Het is natuurlijk ook zo ontzettend belangrijk voor kinderen dat ze de steun van de ouders voelen.

We moesten eerst even langs de balie van de dokter om de papieren voor het bloed prikken te halen. Denz vroeg natuurlijk gelijk of hij een vingerprik kreeg of een prik in zijn arm. "nou", zei de assistente, "als je 2 of meer blaadjes hebt dan is het een arm prik. En bij 1 blaadje meestal een vingerprik". Oke niet fijn maar wel duidelijk ook voor de volgende keren.

Bloed prikken ging in 1x gelukkig goed. De aders  worden namelijk moeilijker te prikken door de chemo. Maar het ging goed! Dat was alweer een positief iets voor deze dag.

Na het prikken beneden even een lekker broodje gegeten en een kopje koffie gedronken. We kwamen nog een moeder tegen waarvan haar zoon al maanden op dezelfde afdeling ligt. Even fijn met haar kunnen praten. Ouders die hetzelfde proces meemaken of gemaakt hebben begrijpen precies de angst, blijdschap, verdriet, radeloosheid en alle andere emoties waar je als ouders doorheen gaat als geen ander. Zo prachtig om te voelen dat ze oprecht blij zijn dat Denzje al naar huis mocht. Maar ook ons stuk begrijpen dat de onzekerheid en angst nog lang niet voorbij zijn.

---

We waren al op tijd naar boven gegaan en kregen een plekje aangewezen in een aparte wachtkamer. Want Denz mag absoluut nog niet in een wachtkamer met meerdere mensen zitten. Dus daar hebben we gewacht en Denz lekker gelegen bij papa op schoot tot we werden opgehaald door de arts.

De bloeduitslagen zagen er goed uit !!! De cellen zijn gewoon rustig aan het doorgroeien. Wat een goed nieuws!!! Blijft wel dat we super voorzichtig moeten zijn.... 1 bacterie of virus kan er voor zorgen dat hij nog steeds heeeeeel erg ziek kan worden. Dus op de vraag van Denz of hij nu zijn kartonnen boerderij in elkaar mag zetten was het antwoord helaas nog ....nee :(... Dat was niet het antwoord waar Denz op had gehoopt maar hij kon het wel begrijpen.

Over zijn hete handen en voeten kon de arts niet echt een antwoord op geven. Het kan nog steeds door diverse dingen komen. We moeten dus heel erg alert blijven. Vooral op of Denz veranderingen krijgt op zijn huid. Hopelijk zakt het gewoon af en heeft het niets te maken met de transplantatieziekte. Maar goed daar is dus nu helaas nog niets over te zeggen. (toch weer die onzekerheid). De arts was verder zeer tevreden en wil Denz volgende week maandag pas weer zien !!! Yeahhhhhh......

 

Om 13.00 uur waren we thuis. Toen een beginnetje gemaakt met de caravan. Daarna even gezellig een spelletje gedaan. En verder heeft Denz lekker op de bank gehangen want de energie was op na een inspannende ochtend. Nu lekker eten daarna douchen en dan op tijd z'n bedje in..... hopelijk kan hij rustig slapen en dan morgen weer fris op want juf Fleur komt morgen voor het eerst thuis les geven!!!

 (nog even fris en fruitig op de bank na het douchen :))

Maak jouw eigen website met JouwWeb