Lieve mensen,

 

Hierbij weer een update na ons bezoek aan het WKZ voor een controle. 

Het prikken was weer een spannend moment voor Denz. Want hij is zo bang voor bloedingen en dat ze geen ader kunnen vinden. Gelukkig vonden ze wel een ader zodat ze de 9!! buisjes bloed goed konden afnemen. Jammer genoeg bleef het nog zeker 1,5 uur nabloeden vanwege de lage trombo's. Maar goed na even gelegen te hebben (want hij werd niet lekker) hebben we na ons gebruikelijke kopje koffie en broodje weer de stappen naar boven gemaakt.

 

Helaas waren de waardes, hb en trombo's, weer wat gezakt. Dit was niet wat we wilden horen maar goed er is nu wel een besluit genomen qua afbouwen van de immuun medicatie.

Rajmo en ik hadden samen al gezegd dat we daar toch een keer aan moeten beginnen. En natuurlijk is het onzeker hoe dat gaat maar dat zal het over 1 of 2 maanden ook zijn. Dus we waren "blij" dat de arts nu zelf voorstelde om te gaan beginnen met afbouwen. Waarschijnlijk is het langdurig gebruik van deze medicatie (die als bijwerking heeft dat de rode, witte cellen en trombo's een beetje worden afgebroken) de reden is dat die waardes niet omhoog springen wat eigenlijk wel verwacht wordt. We hopen ook zo erg dat de verschrikkelijke misselijkheid waar Denzel nu al 11 maanden last van heeft minder wordt en snel helemaal weg is!!

Maar vooral ook dat de donor blijft zitten ! Dat die cellen nu eindelijk snappen dat ze bij dit prachtige lijfje horen en dat we hun voor altijd dankbaar zullen zijn dat Denz daardoor mag blijven leven........ alsjeblieft cellen: jullie mogen echt een deel zijn van Denzel en jullie mogen je heerlijk nestelen....:(

 

De spanning is wel weer iets groter. Vooral ook omdat we natuurlijk in januari ook al bijna afgebouwd waren en het toen zo verschrikkelijk mis ging. Maar anderzijds, hoe gek dat ook zal klinken, zijn we blij dat er nu weer wat gaat gebeuren. Want die onzekerheid is echt gekmakend. Je kan eigenlijk aan niets anders denken ......

Dit afbouwen zal onder strenge controle zijn van de arts en Denz moet dus over 2 weken weer voor uitgebreide bloedcontrole komen. 

 

Denz doet echt zijn best om naar school te gaan in de ochtenden maar dat valt echt niet mee. Vooral het moe en misselijk zijn werkt hem erg tegen. Hij is erg blij met juf Merel en dat geeft hem ook vaak weer net even het zetje om het dan toch te gaan proberen. De klas voelt weer helemaal compleet ! Het is zo goed dat deze nieuwe prikkels er weer zijn voor hem. Geeft weer andere gedachten. Super blij met de zitzak is Denz. Want dat maakt dat hij het toch een ochtend kan volhouden. 

 

Op naar de volgende controle......

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb